Primul proiect de acest tip din România a fost implementat la Complexul de Servicii Rezidențiale pentru Copii și Tineri cu Dizabilități Piatra Neamț. Este vorba despre 75 de panouri fotovoltaice și un invertor de 33kW. Puterea instalației acoperă peste 50% din energia electrică necesară centrului din Piatra Neamț.

În 2022, Menlo Electric a livrat soluții de energie regenerabilă în peste 30 de țări, prin 8 hub-uri logistice răspândite în Europa și Africa.

Odată cu dezvoltarea colaborărilor cu partenerii săi, Menlo Electric s-a preocupat activ și de structurarea unei componente de responsabilitate socială în contextul activităților sale, derulând proiecte de energie regenerabilă la nivel european cu misiunea de a instala gratuit sisteme fotovoltaice pentru instituțiile care au grijă de copii

Împreună cu Fundația Energy Act for Ukraine, compania are în lucru implementarea de instalații solare și de stocare pentru 10 școli și spitale din Ucraina, cu o capacitate totală de 300 kW. Proiectele sunt menite să asigure alimentarea cu energie electrică pentru nevoile critice ale școlilor și unităților de chirurgie și terapie intensivă ale spitalelor prin intermediul sistemelor hibride de energie solară și de stocare.

Sursa foto: Pexels