Astfel, FEPRA îşi consolidează rolul de catalizator al economiei circulare în România şi intenţionează să investească 15 milioane de euro până în 2030 cu scopul de a asigura reducerea impactului asupra mediului pentru un viitor mai sustenabil.

Prin urmare, FEPRA îşi propune să crească volumul de reciclare a deşeurilor de ambalaje din plastic cu peste 20.000 de tone pe an şi să pună bazele unei reţele naţionale de parteneri, dar şi de 50 de centre de colectare a deşeurilor mixte, cu o capacitate de colectare de peste 450 de tone de plastic lunar, compensând astfel emisia a aproximativ 360 de tone de CO2 pe lună.

"Iniţiativele de dezvoltare a economiei circulare planificate de FEPRA, una dintre cele mai importante companii din România în domeniul reciclării şi valorificării deşeurilor de ambalaje, fac parte din strategia amplă de dezvoltare durabilă pentru următorii şapte ani, creată în parteneriat cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD)", se menţionează în comunicat.

În ultimii doi ani, compania a trecut printr-un proces amplu de planificare strategică, pornind de la o analiză a peisajului actual al pieţei şi a cadrului legislativ, dar şi a tendinţelor globale care vor modela viitorul.

Obiectivele FEPRA sunt de a extinde constant gama de servicii şi produse oferite clienţilor actuali şi viitori, de a-şi dezvolta domeniile de expertiză şi de a crea noi capacităţi de colectare a deşeurilor, de reciclare, precum şi de reutilizare. Investiţia de 15 milioane de euro, finanţată din surse publice şi private, va contribui semnificativ la o abordare mai sustenabilă a gestionării deşeurilor, contribuind semnificativ la economia circulară europeană.

"Prin tot ceea ce facem, la FEPRA ne propunem să creăm un viitor durabil, ţinând cont de faptul că progresul şi consumul sunt interconectate. Obiectivul nostru de a fi un catalizator pentru economia circulară este un pas natural şi suntem încrezători că va contribui la amplificarea iniţiativelor de sustenabilitate ale clienţilor noştri prin soluţii eficiente de colectare, reciclare şi reutilizare a deşeurilor. Cu sprijinul BERD, am reuşit să concepem un plan strategic solid şi un nou sistem de guvernanţă pentru a ne spori capacităţile şi procesele interne în următorii ani, sub conducerea noii noastre echipe de management", a afirmat Ionuţ Georgescu, fondatorul FEPRA.

Înfiinţat în 2013, Fepra Waste Division (FWD) este unul dintre cele mai importante grupuri de companii din România, dedicat să ajute companiile locale şi internaţionale să îşi accelereze procesele de sustenabilitate, să îşi reducă impactul asupra mediului şi să facă tranziţia către economia circulară. Ecosistemul FEPRA oferă o abordare de servicii complete prin FEPRA EPR: implementarea responsabilităţii extinse a producătorului, FEPRA Collection: colectarea şi sortarea deşeurilor de ambalaje, FEPRA Recycling: reciclarea PET şi a sticlei şi Global Innovation Solution: consultanţă de mediu.

Sursa foto: Shutterstock