Toate acestea în contextul lansării unei noi identități vizuale, atât la nivel de companie, cât și pentru noua gamă integrată de produse la sac, aliniate identității globale.

„Este un moment important din viața companiei noastre în procesul de realizare a obiectivelor Net Zero și în eforturile de a deveni lider în soluții inovatoare și sustenabile de construcție. (...) Ne angajăm ca până în 2030 să reducem cu 50% amprenta netă de carbon în producția de material cimentos față de anul începerii activității în România. De la începerea activității Holcim în România și până în prezent am realizat investiții esențiale pentru modernizarea, tehnologizarea și decarbonizarea operațiunilor, care se ridică la peste 900 de milioane de euro, pentru a susține misiunea noastră ambițioasă”, a declarat, într-un comunicat remis redacției, Bogdan Dobre (foto), CEO Holcim România și Market Head Moldova.

Bogdan Dobre

Un model integrat de decarbonizare în patru piloni

Holcim își propune decarbonizarea business-ului, pe un model bazat pe patru piloni, de la operațiuni, la formulări inovatoare ale produselor și până la faza de construcție și utilizare a clădirilor. Modelul de decarbonizare este susținut de fapte și rezultate generate în timp, atât la nivel local, cât și global:

  • Decarbonizarea operațiunilor Holcim - compania va investi în tehnologii care să permită utilizarea de combustibili alternativi, materii prime alternative și energie verde

  • Livrarea de produse și soluții cu performanță ridicată și reducerea emisiilor de CO2 - construcții cu mai puține resurse, decarbonizând construcțiile

  • Dezvoltarea de soluții pentru clădiriile viitorului - contribuție la construirea unor orașe mai verzi și la utilizarea în mod sustenabil a clădirilor

  • Încurajarea utilizării resurselor provenite din deșeuri de construcții și demolări - stimulare construcției circulare prin reutilizare

Potrivit companiei, 7% din emisiile globale de CO2 sunt generate de industria cimentului.

Suntem conștienți de rolul și responsabilitatea noastră în privința transformării operațiunilor noastre în operațiuni mai verzi, proces prin care ne propunem în Holcim România o țintă de reducere cu 50% a amprentei de CO2 în producția de ciment până în 2030, comparativ cu anul începerii activității în România. În cei peste 25 de ani de activitate în România, Holcim și-a redus deja cu peste 25% emisiile nete de CO2 și a crescut cu 25% eficiența energetică”, au declarat reprezentanții companiei în comunicatul citat.

Astfel, eforturile Holcim pentru îndeplinirea obiectivului de a decarboniza operațiunile Holcim România, ca prim pilon strategic al modelului de decarbonizare, sunt direcționate spre:

  • Reducerea emisiilor din procesul de producție
  • Reducerea emisiilor din combustibili și energie electrică

Compania a lansat cimentul cu 30% mai puține emisii de CO2

Livrăm produse și soluții cu performanță ridicată și emisii reduse de CO2. După lansarea în 2021 a primului ciment verde vrac ECOPlanet și a gamei de betoane verzi ECOPact, Holcim lansează ECOPlanet PLUS, ciment aditivat însăcuit cu performanță ridicată și 30% mai puține emisii de CO2.

Lansarea ECOPlanet PLUS se aliniază promisiunii brandului Holcim, de accelerare a tranziției către construcții sustenabile. ECOPlanet PLUS este o soluție de clasă climatică A, un ciment cu performanță ridicată și 30% mai puține emisii de CO2, față de cimentul de referință la nivel european.

Pentru producerea ECOPlanet PLUS se folosesc tehnologii moderne și materii prime din surse gestionate responsabil. Acest nou produs contribuie la îmbunătățirea aspectelor de mediu prin conservarea resurselor naturale prin conținutul de materiale reciclate, dar și prin utilizarea surselor de energie verde.

Noul ciment este ideal pentru aplicații multiple, asigurând obținerea unor rezultate superioare în mod constant, conform clasei de rezistență. ECOPlanet PLUS este dezvoltat pentru asigurarea durabilității construcțiilor rezidențiale, comerciale și industriale, inclusiv pentru lucrări de renovare și modernizare.

Sursa foto: Holcim România