Conform comunicatului, Wizz Air ar putea cumpăra 36.000 de tone de combustibil sustenabil de la Neste pentru a alimenta zborurile sale din Europa. Neste, o companie finlandeză, este în clipa de față cel mai mare producător mondial de SAF.

Neste MY Sustainable Aviation Fuel este produs din materii prime reziduale 100% regenerabile, provenind din surse sustenabile. Printre acestea se menționează uleiul de gătit folosit şi resturile de grăsimi animale. Compania susține că poate folosi uleiul utilizat la prăjirea cartofilor pentru a face aeronavele să zboare – practic, SAF este combinat cu combustibilul obișnuit pentru avioane.

Conform comunicatului, utilizarea Neste MY Sustainable Aviation Fuel reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu până la 80% comparativ cu utilizarea combustibililor fosili pentru avioane. Producția Neste va ajunge la 1,5 milioane de tone de carburant pe an în 2023

Această cooperare sprijină compania aeriană maghiară în planul său de reducere a amprentei de carbon. Până la sfârșitul anului 2023, peste jumătate din flota Wizz Air va fi compusă din avioane care pot zbura folosind un amestec de de până la 50% de combustibil sustenabil pentru aviaţie (SAF).

Sursa foto: Wizz Air