Primarul a anunțat pe Facebook că autoritatea locală a început în cartierul Pajura, lucrările de amenajare şi amplasare a unor sisteme inteligente de colectare separată a deşeurilor pe cinci fracţii.

Clotilde Armand a spus că punctele de colectare separată a deşeurilor vor fi dotate cu: sistem electronic de acces pentru utilizatorii dedicaţi cu transmiterea datelor la distanţă, sistem electronic de informare/avertizare a gradului de umplere a containerelor cu transmiterea datelor la distanţă, Cip de identificare electronică pentru fiecare container, sistem tip macara pentru ridicarea din subteran a containerelor pentru golire, panou fotovoltaic pentru alimentarea cu energie electrică a consumatorilor sistemului electronic, sistem supraveghere video pentru punctul de colectare.

Potrivit edilului Armand, fiecare container subteran are capacitatea de 3 metri cubi, iar senzorii şi celelalte echipamente de monitorizare vor detecta dacă tipurile de deşeuri sunt sau nu amestecate între ele.

Ea a explicat că este nevoie de aceste platforme deoarece elimină mirosul neplăcut de gunoaie, cresc gradul de curăţenie, reduc riscul apariţiei gândacilor şi modernizează spaţiile dintre blocuri.

Clotilde Armand a afirmat că autoritatea locală va colecta separat deşeuri reziduale şi biodegradabile, plastic/metal, hârtie/carton, respectiv sticlă.

Sursa foto: Unsplash