BCR și Erste Group AG au acționat în calitate de Aranjori Principali Mandatați și Bănci Finanțatoare, Banca Comercială Română SA având și rol de agent de Garanții și Plăți și Bancă de Cont.

Facilitatea de credit la termen are o maturitate de 11 ani și confirmă sprijinul pe care Banca Comercială Română SA și Erste Group AG îl acordă proiectelor dedicate energiei verzi și sustenabile din regiunea CEE, unde România este o piață importantă.

Clifford Chance Badea a acționat în calitate de consilier juridic exclusiv al creditorilor, cu o echipă formată din Nadia Badea - partener, Andreea Sisman - consilier, Mădălina Mailat și Gabriel Toma - senior associates și Nicolae Grasu - avocat.

Schoenherr a acționat în calitate de consilier juridic al Enery Power Holding, cu o echipă formată din Robert Bachner – partener, Adina Damaschin – consilier, Silviu Lazăr și Loredana Barbu - avocați.

Portofoliul de energie regenerabilă achiziționat de Enery Power Holding are o capacitate totală instalată de 81 MW și include două parcuri eoliene în regiunea Dobrogea, două parcuri fotovoltaice și două microhidrocentrale. Odată cu această achiziție, portofoliul operațional al Enery în România crește la 273 MW, iar producția totală la 375 GWh.

„România are potențialul de a deveni un jucător important în sectorul tehnologiilor curate și al producției sustenabile de energie. De aceea, dorința noastră este să oferim soluții relevante de finanțare pentru proiectele de energie regenerabilă și eficiență energetică. Facilitatea de credit acordată Enery Power Holding este un semnal pozitiv, care demonstrează că BCR are o înclinație puternică pentru finanțarea și susținerea energiei verzi în contextul schimbărilor din sectorul energetic. Și, mai mult decât atât, pentru susținerea creșterii rezilienței industriei energetice locale la provocările geopolitice, prin reducerea dependenței de combustibili fosili și a consumului de resurse", a declarat Bogdan Cernescu, Director Executiv Corporate Coverage BCR.

Sursa foto: Pixabay