Compania Iulius lansează un nou concept de retail pentru zonele rezidențiale în expansiune, Family Market. Primul proiect de acest tip este propus în comuna Miroslava din județul Iași și presupune o investiție de peste 6 milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă.

Proiectele Family Market sunt dezvoltate în centrul unor zone cu densități mari de populație. Formatul de mici dimensiuni integrează atât un supermarket și un mix personalizat de servicii, cât și parcuri amenajate și spații recreative.

Primul Family Market este în etapa de avizare și autorizare, iar lucrările vor demara în acest an, în funcție de finalizarea acestor demersuri. Investiție trece de 6 milioane de euro, în comuna Miroslava, parte din zona metropolitană a orașului Iași.

Family Market din comuna Miroslava va avea o suprafața închiriabilă de retail de aproximativ 6.200 mp. Compania a creat platforma www.family-market.ro, unde locuitorii pot trimite sugestiile lor de servicii pe care și le doresc la doi pași de casă. Coffee shop, farmacii, florării, saloane de înfrumusețare, spălătorii, brutării, puncte de prezentare a micilor producători sunt o parte dintre activitățile care se vor regăsi în mijlocul comunității. Acestea sunt completate cu facilități de recreere și parc, devenind un pol de interacțiune socială.

Supermarket, parc, parcare, sală de evenimente

În cadrul Family Market Miroslava, peste 4.200 mp sunt alocați pentru amenajarea unui parc, singurul din comună, cu arbori maturi, gazon și plante decorative, dar și alei pietonale, fântână arteziană și un monument dedicat eroilor. Zonele verzi sunt concepute de aceeași echipă internațională de peisagiști care a lucrat la grădinile integrate în proiectele mixte Palas Iași și Iulius Town Timișoara. Proiectul va include și o sală de evenimente, dar și concepte de recreere pentru toate vârstele.

În plus, investiția presupune și crearea a 137 de locuri de parcare, dar și lucrări de modernizare a infrastructurii, prin lărgirea străzii adiacente și reamenajarea stației de transport în comun din zonă.

Înfiinţat în anul 1991, Iulius este un dezvoltator şi operator de proiecte de tip mixed-use din România, cu un portofoliu operaţional care cuprinde peste 300.000 mp de spaţii de retail şi 146.200 mp de spaţii office. Începând din anul 2000, compania a creat reţeaua naţională Iulius Mall, cu patru shopping mall-uri regionale (în Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca, Suceava), precum și ansamblurile mixte Palas Iaşi și Iulius Town Timișoara. Anul trecut, IULIUS și Atterbury Europe au inaugurat proiectul Iulius Town, care a presupus intregrarea Iulius Mall Timişoara într-un amplu proiect de regenerare urbană. Este cea mai mare investiţie din vestul țării, în valoare totală de 442 milioane de euro.

Sursa foto: Iulius

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri