MetaMinds a donat 200.000 de lei Spitalul Municipal Rădăuți, care a devenit unitate de suport în lupta împotriva COVID-19, potrivit unui comunicat de presă.

Conform ultimelor date oficiale, județul Suceava a raportat circa 30% din numărul total de cazuri confirmate și decese înregistrate la nivel național din cauza COVID-19, cu o rată critică de îmbolnăvire a cadrelor medicale.

Pe 31 martie a intrat în vigoare Ordonanța Militară numărul 6, potrivit căreia municipiul Suceava şi 8 comune limitrofe au intrat în carantină totală din cauza răspândirii rapide a coronavirusului, Spitalulul Municipal Suceava fiind carantinat cu doar câteva zile înainte. Astfel, Spitalul din Rădăuți a devenit unitatea către care este direcționată majoritatea cazurilor depistate pozitiv de pe arealul întregului județ, alături de Unitatea de primiri Urgențe (UPU).

„Am răspuns cu celeritate apelului public la sprijin făcut de conducerea spitalului, una dintre puținele unități implicate în prima linie în lupta cu noul COVID-19 care a reușit performanța de a nu înregistra niciun caz de infectare a cadrelor medicale. Cu toate acestea, situația devenise critică și nevoia de ajutor imediată”, a declarat Andrei Cruceru, CEO MetaMinds.

Potrivit conducerii, Spitalul Municipal Rădăuţi are 460 de paturi, iar preluarea pacienţilor de la Suceava ar însemna un plus de peste 1.200 de paturi, ceea ce necesită echipamente și personal suplimentar.

„Sunt impresionat să văd că în aceste momente grele, în România există solidaritate. Donația MetaMinds ne va permite să achiziţionăm materiale sanitare, dezinfectanţi şi materiale de protecţie în scopul prevenirii răspândirii COVID-19 și protejării angajaților spitalului. Împreună, suntem mai puternici și reușim, la rândul nostru, să ne îngrijim pacienții cu maximă eficiență”, a declarat Traian Andronachi, Managerul Spitalului Municipal „ Sf. Doctori Cosmin și Damian” Rădăuți.

MetaMinds este o companie 100% românească specializată în integrarea soluțiilor de securitate cibernetică și a arhitecturilor complexe în domeniul IT, înființată în 2015.

Sursa foto: Facebook Spitalul Rădăuți

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri