Companiile americane Ford şi General Electric (GE) s-au angajat să producă 50.000 de aparate de ventilaţie pulmonară în 100 de zile, pentru a contribui la combaterea epidemiei de COVID-19, informează dpa.

Producătorul de automobile şi grupul industrial GE vor începe producţia de aparate de ventilaţie mecanică în 20 aprilie, după un program non-stop cu 500 de angajaţi în trei ture, a anunţat Ford luni. Cele două firme se aşteaptă să atingă o capacitate de producţie de 30.000 de unităţi pe lună la începutul lui iulie, după perioada iniţială de 100 de zile, conform Agerpres.ro.

Ford produce şi viziere şi sprijină creşterea producţiei de dispozitive de respirat a grupului 3M din SUA.

Mai multe companii, inclusiv General Motors (GM), concurentă a Ford, s-au oferit să ajute guvernul de la Washington prin producţia de echipamente medicale. Ford şi GE şi-au anunţat colaborarea încă de săptămâna trecută.

Vineri, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a crescut presiunile asupra GM prin aplicarea unei legi pentru condiţii de război.

Sursa foto: D K Grove / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri