Pandemia provocată de noul coronavirus (COVID-19) a trimis în carantină totală România, iar drumurile în sucursalele bancare intră pe lista activităților de evitat în această perioadă. Care sunt băncile locale care oferă în prezent posibilitatea deschiderii unui cont 100% online?

Pentru realizarea materialului au fost folosite informații furnizate de bănci și portalul de comparații financiare Finzoom.

Banca Transilvania

La Banca Transilvania, orice persoană fizică care dorește să își deschidă un cont curent și comandă un card de debit în lei o poate face direct de acasă, prin intermediul aplicației BT Sign Up.

Condiția pentru a aplica online pentru deschidere cont și emitere card de debit în lei este ca solicitantul să fie persoană fizică, majoră, rezidentă și să nu fie client al băncii.

CEC Bank

La CEC Bank, pentru deschiderea 100% online a contului se poate accesa pagina dedicată de pe site-ul cec.ro și se va parcurge fluxul pentru activarea serviciilor. Sunt necesare cartea de identitate românească, un telefon mobil sau un calculator cu camera video și cu acces la Internet. Pentru deschiderea de conturi de la distanță, CEC Bank se bazează atât pe algoritmi de inteligență artificială pentru recunoașterea actelor de identitate cât și pentru recunoaștere facială, dar și pe o verificare personală, realizată de către angajați ai băncii, în cadrul unui scurt apel video.

Comisioanele de administrare sunt zero pentru clienții care au un rulaj lunar de peste 700 de lei, altfel aplicându-se un comision de 5,9 lei/lună.

BCR

BCR oferă opțiunea de deschidere a unui card 100% Online. Contul poate fi deschis prin intermediul aplicației George. Condiția pentru a putea accesa acest card online este ca persoana care solicită să aibă rezidență fiscală unică în România, să fie beneficiarul real al fondurilor și să nu fie persoană expusă public.

Pentru a obține cardul George trebuie să parcurgeți următorii pași:

  • Identificare online – în care este nevoie de confirmarea adresei de e-mail și numărului de telefon și faceți o poză la cartea de identitate.
  • Informații financiare – Completearea câtorva date despre venituri și cum intenționați să utilizați noul cont.
  • Card – aveți de ales culoarea cardului și adresa de livrare.
  • Confirmare identitate - în care informațiile furnizate vor fi validate prin intermediul unui apel video cu un specialist George.
  • Contract- acest pas presupune semnarea electonică a contractului și primirea acestuia pe e-mail împreună cu instrucțiunile de conectare.

Livrarea cardului este gratuita!

ING Bank

Condițiile cerute pentru a deveni client ING Bank prin deschiderea contului online sunt: vârstă solicitantului (peste 18 ani), rezidență fiscală în România și deținerea unui card de debit emis de o altă banca din țară pentru procesul de identificare.

Pașii pentru a deveni client ING și a deschide contul online sunt următorii:

  • Descărcați aplicația ING Home’Bank pe smartphone.
  • Completați datele personale.
  • Faceți două poze cu telefonul: o poză cu buletinul și un selfie.
  • Completați adresa pentru livrarea cardului.
  • Activați contul în Home’Bank, printr-o plată de minim 1 leu cu cardul de la altă bancă din România prin "Portează-ți banii".
  • Primiți mesaj cu activarea contului.
  • Imediat puteți să folosiți Home’Bank pentru toate operațiunile cu excepția achiziției creditului de nevoi personale.
  • Imediat puteți să activați ING Pay pentru plata cu telefonul.
  • Veți primi cardul prin curier, gratuit, în maximum 7 zile lucrătoare.

Libra Internet Bank

La Libra Internet Bank aveți posibilitatea să deschideți un cont 100% online, cu câteva click-uri și o copie după buletin, prin intermediul telefonului sau al unui computer.

Solicitanții Contului Online în lei trebuie să fie clienți noi, persoane fizice, cetățeni români, cu vârstă peste 18 ani, rezidenți în România sau alt stat din UE (cu excepția Cipru).


De asemenea, Contului Libra Online Personal i se poate atașa cardul Libra Free complet gratuit: fără taxe de administrare, iar retragerile sunt gratuite de la oricare dintre cele peste 500 de bancomate din rețeaua Euronet. Cardul de debit Libra Free poate fi solicitat direct prin Internet Banking (acesta se livrează direct acasă).

Raiffeisen Bank

La Raiffeisen Bank cetățenii români domiciliați în România, cu vârstă peste 18 ani, care nu sunt deja clienți ai băncii își pot deschide online un cont. Pentru această deschidere a contului este necesară completarea formularului care conține informații personale, informații adiționale și atașarea unei copii a cărții de identitate.

Raiffeisen Bank oferă pachete de cont curent care pot fi deschise online. Comisionul lunar de administrare este 0 în cazul Pachetelor ZERO Tot (dacă încasările lunare în contul curent în lei sunt de minimum 2.000 de lei) sau ZERO Simplu (dacă solicitantul are între 18-25 ani sau încasează venituri lunare de minimum 1.000 lei), iar în cadrul Pachetului de Cont curent Standard, comisionul lunar de administrare de 5 lei.

Pachetele vin cu costuri zero la emiterea cardului de debit și administrarea anuală a contului curent în lei și cu costuri zero la retragerile de numerar de la orice bancomat.

First Bank

Pentru a-și deschide un cont curent la First Bank, noii clienți trebuie să acceseze secțiunea dedicată a băncii. După completarea datelor personale, noul client va intra într-un video call cu un reprezentant First Bank. Produsul este transmis clientului ulterior, prin curier.

Pentru mai multe detalii, accesați clipul de prezentare disponibil la acest LINK.

Alior Bank

Alior Bank oferă persoanelor fizice care au peste 18 ani, sunt cetățeni români și locuiesc în România posibilitatea de a-și deschide un cont online, de pe telefon, laptop sau prin Contact Center.

Pentru un card personalizat în lei sau valută trebuie să faceți o solicitare direct din Internet și Mobile Banking și îl primiți gratuit prin curier. Administrarea cardului personalizat este de 3 lei/lună.

Pentru a intra în posesia unui astfel de cont este necesar să introduceți datele în aplicație și să încărcați o poză a cărții de identitate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri