Radu Savopol, cofondator al lanțului de cafenele 5 to go, a declarat, pentru wall-street.ro, după ce Guvernul României a anunțat măsurile economice pentru mediul de afaceri, că impactul acestora este unul pozitiv.

„Măsurile vin în sprijinul businessurilor precum al nostru, impactul este unul pozitiv. Aceste măsuri erau așteptate, însă depinde mult în cât timp se vor face decontările și cât de birocratic va fi sistemul de acordare a lor. Încă sunt multe semne de întrebare pe subiect și pe măsurile anunțate, dar cred și sper că se vor regla toate în perioada imediat următoare. Trebuie să avem înțelegere că au fost decizii luate în regim de urgență și că nu pot cuprinde la acest moment toate detaliile necesare, însă am convingerea că vom afla tot ce este de aflat în curând. Situația se schimbă alarmant de repede, noi suntem conectați permanent și așteptăm să vedem ce decizii se vor mai lua”, a declarat Radu Savopol pentru wall-street.ro.

Pe 17 martie, ministrul de interne, Marcel Vela, a anunțat că se suspendă activitatea de servire și consum în restaurante, hoteluri, cafenele și localuri publice. Activitatea lor poate continua însă pentru livrare la domiciliu sau alte activități, care nu presupun clienți într-o incintă. 5 to go a decis închiderea tuturor cafenelelor pentru o perioadă nedeterminată.

Pentru francizați, avem pregătit un set de măsuri, majoritatea fiind pentru relansarea activității și eșalonarea unor sume. Cât despre angajați, cred că fiecare dintre ei își dorește să-și păstreze echipa și va face totul pentru asta. Nu mai menționez că toți ne dorim să reîncepem activitatea cât de repede, este de la sine înțeles. Dar tot ce putem face acum este să ne conformăm situației și să așteptăm următoarele măsuri pe care autoritățile le vor anunța”, a explicat Savopol.

Pentru 2020, 5 to go viza o cifră de afaceri de peste 12 milioane de euro, iar planul rețelei era să deschidă 100 de cafenele, aproape două locații pe săptămână și să creeze peste 300 de noi locuri de muncă, dar și să se extindă pe piața din Polonia.

„Avem pregătită o strategie de creștere a vânzărilor după ce trece acest moment. Acum avem în amenajare peste 20 de locații și sunt deschise altele 15 dintre cele noi, ușor nu este, dar ne păstrăm pozitivismul că, mai apoi, lucrurile vor intra în normal. Avem câteva proiecte în derulare pe zona de retail și credem că și acestea ne vor ajuta să ducem mai departe businessul. Cât despre targetul pe anul 2020, încercăm să ne ținem promisiunea și, imediat după acest moment de criză, să intrăm direct în dezvoltare. Probabil că pe plan internațional o să fie mai greu de gestionat lucrurile, dar sperăm că nu imposibil”, a explicat Savopol.

La finalul anului 2019, 5 to go a anunțat ca a finalizat tranzacția prin care fondul de investiții Mozaik Investments a preluar 35% din companie. Rețeaua totală de cafenel 5 to go are 300 de angajați. În 2019, cifra de afaceri a grupului era estimată să depășească 8 milioane de euro. Până la finalul anului 2019, 5 to go ajungea la 144 de locații. Pentru prima parte a anului 2020, 5 to go avea circa 15 contracte semnate pentru noi locații.

Sursa foto: 5 to go

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri