Profi Rom Food a donat 1 milion de lei pentru cumpărarea de aparate de ventilație artificială, vitale pentru supraviețurirea bolnavilor de Coronavirus, în stare gravă.

Update ora 15:30:

„Este pentru prima dată în cariera noastră când ne confruntăm cu o astfel de situație! Sunetm în mijlocul unei crize care poate ajunge la foarte mari proporții. Credem cu putere că există puține momente în viața fiecăruia dintre noi, în care să avem certitudinea că putem salva vieți, că direct și real este absolut necesar să ne implicam! Și că fiecare zi de amânare înseamnă vieți pierdute”, transmite Profi printr-un comunicat de presă.

„De ce spun asta? Avem informația clară că secțiile de anestezie si terapie intensivă (ATI) ale sistemului nostru de sănătate nu au capacitatea, nu sunt pregătite să facă față unui volum atât de mare de pacienți cu nevoie de intubare și de aparate de ventilație", a declarat Pawel Musial, director general în exercițiu al rețelei Profi.

Președintele ATI din România, Dorel Săndesc, susține că România nu este pregătită pentru un val mai de îmbolnăviri cu COVID-19.

„Dacă vine ca un val, ca un tsunami, va bloca sistemul. România dispune de 2.356 de paturi imediat disponibile, din care 1.292 nu au ventilatoare și alte echipamente. Dotarea completă a 1.292 de paturi necesită aproximativ 139.000.000 de euro", a declarat Dorel Săndesc.

„Facem un apel de la om la om! De la manager la manager! Haideți și voi, alături de noi, să ne implicăm acum, când contează foarte mult gestul nostru. În mod real, acum avem șansa să salvăm vieți de oameni dacă ne unim eforturile și dăm, împreună, o mână de ajutor sistemului nostru medical care altfel nu ar face față valului tsunami care ne putem aștepta să vină. Acesta este un moment în care TREBUIE SĂ NE IMPLICĂM TOȚI! Mai ales noi managerii, care avem putere de decizie. Vă rugăm așadar din tot sufletul să fim operativi, să fim umani, să conștientizăm cât mai repede cât de mult contează sau poate să conteze, în aceste momente fără precedent, discernământul, calitatea de a fi om înainte de toate și curajul de a te implica real! Fiecare zi de întârziere va însemna vieți pierdute!”, se arată în comunicatul emis de Profi.

Persoanele interesate pot lua legătura cu Prof. Dr. Dorel Săndesc, președintele Asociaţiei Non Profit pentru A.T.I. „Aurel Mogoseanu", email: ati.timisoara@yahoo.com.

Știre inițială:

„Donația se înscrie în cadrul parteneriatului încheiat cu Asociația pentru ATI “Aurel Mogoseanu”, Timișoara, reprezentată de profesorul Viorel Săndesc”, se arată în mesajul publicat.

Profi invită comunitatea de afaceri să dea mai multe șanse de supraviețuire bolnavilor de Coronavirus prin donații similare.

Retailerul Profi anunță că a început să dezinfecteze zilnic mai multe zone din magazine, urmând să modifice programul angajaților pentru a asigura un număr mai mare de salariați și a reduce, astfel, cozile de la casele de marcat, în perioada creșterii numărului de persoane infectate cu Coronavirus, a declarat, pentru wall-street.ro, Gabriel Pâslaru, manager Relații Publice al Profi.

Profi are cea mai extinsă rețea de magazine din România, de 1.217 de magazine în peste 560 de localități și peste 18.000 de angajați. Lanțul de supermarketuri și magazine de proximitate în România, deținut de către fondul de investiții Mid Europa Partners, operează pe plan local supermarketurile și magazinele de proximitate Profi Standard, Profi City și Loco. În 2018, Profi si-a majorat afacerile cu 25%, cel mai mare ritm de creștere dintre primii 10 jucatori, ajungând astfel la peste 5,9 miliarde de lei. În același timp, însă, în 2018 retailerul a ieșit pe pierdere, cu 90 de milioane de lei.

Sursa foto: Facebook Profi Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri