Volkswagen va opri producția săptămâna aceasta în majoritatea fabricilor din Germania și Europa din cauza epidemiei de coronavirus, potrivit Der Spiegel.

Volkswagen AG, cel mai mare producător auto global, a avertizat că extinderea pandemiei de coronavirus (COVID-19) face imposibilă prezentarea unor perspective pentru anul în curs, după ce a raportat pentru 2019 o creştere a profitului operaţional, în urma majorării vânzărilor de SUV-uri, scrie Agepres.

"Răspândirea coronavirusului afectează în prezent economia globală. Este nesigur cât de sever şi cât de mult va afecta grupul Volkswagen. În prezent, este aproape imposibil să facem o prognoză demnă de încredere", a afirmat directorul financiar Frank Witter.

Luna trecută, Volkswagen previziona vânzări stabile în 2020, la nivelul celor din 2019, şi o marjă de profit de 6,5% - 7,5% anul acesta, în funcţie de factorii externi.

Pe fondul extinderii epidemiei, Seat, divizie a grupului auto german Volkswagen, a anunţat că de marţi va opri producţia de maşini la cele trei fabrici din Barcelona şi va prezenta autorităţilor un plan de concedieri temporare pentru toţi cei 14.800 de angajaţi. Aceştia vor păstra 80% din salariul lor, pe lângă alte beneficii, a precizat un purtător de cuvânt.

Toate aceste decizii sunt o nouă dovadă că epidemia de coronavirus ar putea afecta piaţa auto, şi aşa dificilă, din Europa.

Grupul auto francez PSA (proprietarul mărcilor Peugeot, Citroën, Opel) a anunţat închiderea tuturor uzinelor sale din Europa, din cauza pandemiei de coronavirus, informează AFP.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri