Grupul auto francez PSA (proprietarul mărcilor Peugeot, Citroën, Opel) a anunţat luni închiderea tuturor uzinelor sale din Europa, din cauza pandemiei de coronavirus, informează AFP.

Cel mai mare producător auto din Franţa şi numărul doi din Europa a urmat astfel exemplul rivalului italo-american Fiat Chrysler (FCA), cu care de altfel este implicat într-un proces de fuziune, care anterior a decis închiderea majorităţii uzinelor sale europene până la data de 27 martie, scrie Agerpres.

Uzinele de la Mulhouse (Franţa) şi Madrid (Spania) ar urma să se închidă încă de luni iar celelalte uzine îşi vor închide porţile în mod treptat pe parcusul acestei săptămâni "din cauza înmulţirii numărului de cazuri grave de Covid-19 înregistrate în apropierea facilităţilor de producţie, a întreruperilor în aprovizionare din partea furnizorilor importanţi precum şi din cauza scăderii brutale a pieţelor auto", a explicat PSA într-un comunicat de presă.

Compania a informat că, marţi, urmează să fie închise uzinele sale franceze de la Poissy, Rennes şi Sochaux, precum şi cele de la Zaragoza (Spania), Eisenach şi Rüsselsheim din Germania, Ellesmere Port (Marea Britanie) şi Gliwice (Polonia). Miercuri urmează să fie închise uzinele de la Hordain (Franţa), Vigo (Spania), Mangualde (Portugalia), iar joi cele de la Luton (Marea Britanie) şi Trnava (Slovacia).

Concurentul francez Renault a anunţat şi el în cursul acestei zile că producţia a fost oprită la cele patru uzine din Spania. Potrivit surselor citate de AFP, după-amiază sunt programate discuţii între conducerea companiei şi sindicate cu privire la o posibilă închidere şi a altor uzine.

De asemenea, producătorul francez de pneuri Michelin a decis să întrerupă, timp de o săptămână, producţia la uzinele sale din Spania, Franţa şi Italia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri