”Anul 2021 a reușit să ne surprindă poate și mai mult decât a făcut-o anul 2020. În 2021, am avut o creștere de aproape 300% a indicatorilor principali de performanță în comparație cu 2020, care la rândul său înregistrase o creștere cel puțin de aceeași magnitudine față de anul 2019 în așa fel încât, în anul 2021 am adus alături de noi un număr de investitori de 10 ori mai mare decât în 2019 sau în oricare perioadă prepandemică”, a declarat Irina Cristescu.

Ea nu a menționat însă care este numărul total al clienților XTB România în prezent.

Managerul XTB subliniază că după șocul anului 2020, caracterizat de impactul inițial al pandemiei COVID-19,cu greu își putea imagina că 2021 va aduce suprize chiar mai mari.

”2021 a fost o perioadă caracterizată de situații excepționale de piață, anomalii, evoluții fără precedent, maxime istorice, volatilitate extraordinară, toate acestea constituindu-se în oportunitați unice pentru investitori și atrăgând astfel un val nemaiîntâlnit de clienți noi și o creștere spectaculoasă a rulajelor”, afirmă Irina Cristescu.

Comisioane reduse pentru ETF-uri

XTB România s-a alăturat anul trecut trendului internațional de scădere a comisioanelor pentru anumite tipuri de investiții, precum cele în fonduri de tip ETF, preferate de investitorii care caută diversificare pe anumite domenii de activitate sau burse internaționale.

”Pe lângă optimizările tehnologice ale platformei de tranzacționare, precum și a ofertei de instrumente financiare prin introducerea de instrumente financiare noi (inclusiv la cerere), am asigurat o accesabilitate maximă din punct de vedere al costurilor pentru investitori, prin comisioanele zero pentru acțiuni și ETF-uri în cazul clienților care tranzacționează valori de până la 100.000 de euro”, menționează Irina Cristescu.

În cazul anului 2022, șefa XTB România nu mizează pe o volatilitate extremă și pe un volum la fel de mare de oportunități de investiții precum cele din timpul primelor valuri pandemice.

”Cu toate acestea, noi ne propunem să menținem și chiar să accelerăm ritmul de până acum, și să continuăm să atingem noi recorduri în termeni de rezultate. Am planificat pentru anul 2022 un calendar foarte intens de evenimente, conferințe și alte proiecte educaționale menite să vină în întâmpinarea nevoilor investitorilor români și să contribuie la creșterea șanselor de succes în investiții”, adaugă Irina Cristescu.

De asemenea, XTB România vrea să își mărească echipa de angajați în 2022, pentru a face față bazei creșterii numărului investitorilor, dar și să își extindă oferta de instrumente financiare, unele introduse la solicitarea clienților.

Sursa foto: XTB Romania