Ce salarii au angajații McDonald`s din restaurante și cum decurg angajările

Salariul de bază pentru un crew (lucrător comercial responsabil cu pregătirea produselor sau servirea clienților) pornește de la 1.700 de lei, pentru opt ore. La acesta se adaugă și plata tichetelor de masă (un bon de 20 de lei pentru fiecare zi lucrată). Turele de weekend și cele din timpul nopții se plătesc suplimentar, la fel și orele state peste program. Practic, un lucrător comercial poate ajunge chiar și la 2.400 de lei net pe lună, cu tot cu ore suplimentare lucrate, valoare la care s-a ajuns în urma unor creșteri salariale constante, aplicate încă de anul trecut.

McDonald’s oferă contracte de muncă pe o perioadă nedeterminată, cu pregătire și traininguri pentru poziții manageriale. Lanțul de restaurante a lansat o campanie de recrutare la nivel naţional pentru peste 60 de manageri trainee, viitori manageri ai restaurantelor sale din principalele oraşe din ţară printre care Bucureşti, Braşov, Sibiu, Cluj, Oradea, Zalău şi Râmnicu Vâlcea.

Un manager Trainee câștigă în medie 3.200 de lei pe lună, iar 4.200 de lei este salariul lunar care îi revine unui manager.

Veniturile variază în funcție de norma lucrată, de disponibilitatea pentru programul în ture sau în weekend, de contribuția adusă la performanța restaurantului și de alte scheme de bonusare.

- Paul Drăgan, CEO McDonald’s România -

McDonald`s absoarbe mulți tineri din piața muncii

În ciuda fluctuației mari de personal, pentru mulți tineri, un job la McDonald`s este primul lor loc de muncă în care învață ce înseamnă responsabilitatea, disciplina, dar și lucrul în echipă. În lanțurile de restaurante din România lucrează, preponderent, persoane tinere, obișnuite cu un mediu de lucru alert. Media de vârstă a angajaților nou recrutați anul acesta variază de la 23 de ani în Cluj, 27 în Brașov și Oradea, până la 29-30 de ani în București, Sibiu și Timișoara.

McDonald’sFoto: Shutterstock

Candidaturile din rândul tinerilor se mențin la același nivel ridicat pentru noi, însă am observat o schimbare în rândul cerințelor pe care tinerii le adresează tot mai des la interviuri, astfel că cei interesați de joburile de birou își doresc cu precădere să lucreze în sistem remote. Candidații pentru posturile din restaurante solicită, pe de altă parte, mai multă flexibilitate legată de programul de lucru”, a explicat Paul Drăgan.

CEO-ul companiei spune că două dintre cele mai importante atribute pe care un angajat al McDonald`s trebuie să le dețină sunt spiritul de echipă și susținerea reciprocă. Totodată, abilitățile cheie pentru un manager țin de curiozitate, ambiție, perseverență, dar mai ales de flexibilitatea în conducerea oamenilor și gestionarea provocărilor inerente oricărei astfel de funcții.

McDonald`s, unul dintre angajatorii transparenți din România

Pentru cele mai multe locuri de muncă din cadrul McDonald`s România, regăsite pe platformele de recrutare din piața locală, salariile sunt transparente, la fel și bonusurile pe care compania le oferă. Deși este o practică ce echilibrează mult raportul dintre așteptările candidaților și oferta salarială disponibilă, această practică nu este una foarte populară în rândul angajatorilor din România.

De altfel, ideea de a avea salarii la vedere este și una din prioritățile Comisiei Europene, o practică ce le-ar da dreptul angajaților dreptul să cunoască nivelurile de remunerare a lucrătorilor care prestează aceeași muncă.

Transparența salarială reprezintă o bună practică de gestionare a așteptărilor viitorilor angajați, iar noi am fost printre primii angajatori din România care am mizat pe o comunicare foarte clară a tuturor beneficiilor (...) Transparentizarea salariilor poate contribui la accelerarea procesului de recrutare.

- Paul Drăgan, CEO McDonald’s România -

McDonald’s România angajează în această perioadă în cele mai mari orașe în care este prezent, pentru pozițiile de lucrător restaurant, manager trainee sau barista.

Mcdonald`sFoto: Shutterstock

„Avem o serie de oportunități profesionale deschise în acest moment, la nivel local, pentru susținerea deschiderilor de restaurante. Spre exemplu, comunitățile din Zalău, Brăila și București beneficiază de crearea unor noi locuri de muncă, deoarece acolo urmează să se formeze echipe care vor lucra în unele dintre cele mai moderne restaurante, dotate cu cele mai noi facilități”, a transmis Paul Drăgan.

Orașele în care întâmpină cele mai mari dificultăți în recrutare sunt cele cu un nivel ridicat de dezvoltare economică, unde există multe oportunități de angajare și șomaj negativ, cum ar fi București, Cluj, Timișoara sau Brașov, a mai precizat CEO-ul companiei, care a preluat conducerea operațiunilor în vara anului 2020.

Cel mai recent restaurant McDonald’s deschis de Premier Restaurants este cel de tip Drive-Thru, situat în cartierul Pallady din București. Investiția în această unitate se ridică la 9,5 milioane de lei. McDonald’s Pallady integrează cele mai noi tehnologii, fiind prevăzut cu ecrane digitale pentru prezentarea interactivă a produselor, atât pe linia de drive, cât și în restaurant.

Citește și: Reshaping HR | Miza salariului la vedere. Cum un secret bine păzit de angajatori ar putea, în fapt, să ajute

Un 2022 la fel de precaut

Din perspectiva recrutărilor, Paul Drăgan estimează că în 2022, situația se va afla în strânsă legătură cu evoluția pandemiei, cu gradul de vaccinare a populației active, cât și cu ritmul de dezvoltare economică.

„Anul 2022 ar putea fi supus unor tensiuni în creștere pe piața muncii, mai ales pentru poziții specializate și foarte căutate. Mai mult, candidații își pot permite să fie mult mai selectivi în privința locurilor de muncă pentru care aplică. Cine cred eu că vor fi marii câștigători? Companiile care cred cu adevărat într-o relație de colaborare benefică pentru ambele părți, cei care au contribuit la schimbări pozitive în societate, cei care s-au remarcat ca fiind inovatori și promotori ai incluziunii și diversității, cei care și-au valorizat angajații cu fiecare ocazie, adică toți cei care au demonstrat că au o cultură organizațională solidă”, a mai precizat Paul Drăgan, CEO al McDonald’s România.