IFN-ul Extra Finance va amâna încasarea ratelor de la clienții persoane fizice în urma situației create de răspândirea virusului COVID-19(coronavirus) în România, conform informațiilor oferite de către reprezentanții instituției financiare pentru wall-street.ro.

Începând cu data de 16 martie 2020, Extra Finance amână încasarea ratelor de la clienții persoane fizice termen de 15 zile, fiind una dintre primele instituții financiare nebancare ce ia măsuri în încercarea de a combate efectele create de răspândirea virusului COVID-19(coronavirus) în România.

De cealaltă parte, conform informațiilor obținute de către wall-street.ro, trei bănci au luat deja decizii asemănătoare cu privire la ratele clienților.

Raiffeisen Bank

,În acest moment facem ceea ce e de făcut în aceasta situație. Deocamdată nu avem situații deosebite nici pe partea de depozite, nici pe cea de credite. Nu intenționăm să schimbăm programul de lucru actual din rețeaua de unități sau sediile noastre (s-a schimbat programul în 11 agenții deoarece sunt în centre comerciale aglomerate, dar nu noi am decis asta ci mall-urile), întrucât simțim importanța serviciilor oferite clienților noștri. Monitorizam în continuare cu atenție evoluția situației și vom lua măsurile potrivite, în funcție de context. Dacă există situații de carantină, autoizolare sau alte situații speciale și consideră clientul că va avea probleme cu plata la timp a ratelor la credite, poate suna la 0800800555 (de luni pana vineri intre 9.00-20.00). În plus, creditele standard acordate de Raiffeisen Bank au, prin contract, opțiunea „vacanță trei rate”, de care clienții pot beneficia în această situație - asta înseamnă că pot opta sa amâne rata la credit o luna, doua sau trei”, precizează Raiffeisen Bank România pentru wall-street.ro.

Banca Transilvania

”Dorim să te scutim de drumuri la bancă și extindem perioada de grație la cardul tău Star Gold, până în luna mai. Astfel, nu mai ai obligația de plata în lunile martie și aprilie. Prima obligație de plată o vei avea între 1-25 mai, așa cum vei regăsi în informațiile din extrasul de cont”, precizează Banca Transilvania în mesajul trimis către clienți.

CEC Bank

CEC Bank ar urma să anunțe săptămâna viitoare faptul că va amâna plata ratelor pentru creditele contractate de către persoanele fizice pentru o perioadă de 30 de zile, ca urmare a situației în care se află țara noastră din cauza răspândirii COVID-19(coronavirus), conform informațiilor obținute de către wall-street.ro.

Sursa foto: georgeoprea.raw / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri