ING Tech, centrul de dezvoltare și suport din România al gigantului financiar ING, a decis ca toți cei 850 de angajați de la birourile din București să muncească de acasă, în contextul în care în seara zilei de 10 martie a fost confirmat un caz de Covid-19 la unul dintre angajații ING Tech.

Potrivit informațiilor transmise wall-street.ro, cazul este asimptomatic și se află în carantină, așteptând o nouă testare. Prima măsură luata de ING Tech a fost ca începând din 11 martie toți cei 850 de angajați să lucreze de acasă și să închidă birourile pentru igienizare până cel puțin luni, 16 martie.

În funcție de evoluția situației, se vor decide pașii următori, alături de Direcția de Sănătate Publică și autoritățile statului.

ING Tech are sediul într-o locație diferită față de sediul central al ING Bank, dar și banca a aplicat o serie de măsuri de precauție conform planului de Business Continuity, iar opțiunea de work from home a devenit disponibilă pentru angajați.

"Serviciile băncii se desfășoară normal, fără impact asupra activității băncii și interacțiunilor cu clienții. Planurile de continuitate de business sunt elaborate și vor fi activate în funcție de evoluția evenimentelor, astfel încât serviciile băncii să nu fie afectate. Atât în ING Tech cât și în ING Bank, oamenii rămâm prioritatea noastră principala și vom lua toate măsurile necesare pentru a-i proteja", au declarat oficialii celor două instituții.

Și BCR a adoptat o serie de măsuri de pregătire și prevenție, pentru a-și proteja clienții și angajații, garantând însă continuitatea activităților și asigurarea infrastructurii "Am decis interzicerea călătoriilor de serviciu în zonele de risc, amânarea unora dintre evenimentele mai mari programate în perioada următoare și instruirea salariaților cu privire la conduită optimă pentru protejarea împotriva bolilor contagioase. Totodată, am intensificat activitățile de curățenie în spațiile noastre, utilizând materiale dezinfectante speciale, am suplimentat dotarea punctelor sanitare cu săpun antibacterian și am înființat puncte gratuite de alimentare cu substanțe antiseptice. În plus, comunicăm în mod proactiv către colegii noștri, actualizand permanent informațiile disponibile cu știri noi, în funcție de comunicările autorităților", au comunicat oficialii BCR.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri